nyam nyam..gebus gitu...jempu2 mkn..kak,kite CP resepi kt cni.mintak halal ye...
BAHAN2NYA
1/2 PAKET YIS MAURIPAN
1/2 CAWAN SUSU PEKAT
SEDIKIT GULA PASIR(KLU NAK MANIS LAGI)
AIR SECUKUPNYA(ANGGARAN 4 CAWAN)
SEMUA BAHAN DIATAS DI SATUKAN SELAMA BEBERAPA MINIT HINGGA BERBUIH.
2 CAWAN TEPUNG GANDUM
SECUBIT GARAM
KEMUDIAN MASUKKAN TEPUNG DAN GARAM KE DALAM AIR SUSU DAN YIS TADI.GAUL RATA DAN PASTIKAN TIDAK TERLALU PEKAT.AMBIL ANGGARAN 1/2 CAWAN ADUNAN INI UNTUK DICAMPURKAN DENGAN SERBUK KOKO.PERAP SEKEJAP ADUNAN INI.BILA NAIK SIKIT BOLEHLAH TUANG DALAM ACUAN ATAU LOYANG.TUANG SETENGAH ACUAN SAJA DAN TUANG SESUDU ADUNAN BERCOKLAT DI TENGAH2 SEBAGAI HIASAN DAN KUKUS SELAMA 15 - 20 MINIT.BILA DAH SEJUK KELUARKAN DARI ACUAN DAN DIMAKAN DENGAN KELAPA
sy kejer ptg... hadoiii la laparnyer nengok apam susu ni
BalasPadamyg ni menarik dan tertarik beb
BalasPadam